SideTableSingers
 

Ruth Pos

Is een veel gevraagde bekende organiste/pianiste die een brede ervaring heeft in het begeleiden van koor- en samenzang en het begeleiden van solisten.

Ook heeft zij haar medewerking verleend aan veel cd opnames en ze is regelmatig te beluisteren op Radio Drenthe.
Ruth studeerde aan het conservatorium en behaalde haar theoretische vakken d.m.v. het staatsexamen. Daarnaast volgde ze orgellessen bij bekende organisten zoals Addie de Jong in Rotterdam en Willem Hendrik Zwart in de Bovenkerk in Kampen.
Ze staat vooral bekend om de warmte die zij in haar orgelimprovisaties en begeleiding weet te leggen.
Al vele jaren is zij de vaste begeleidster van diverse koren, waaronder het:
Christelijk Mannenkoor Meppel, Christelijk Mannenkoor Asaf (Dedemsvaart),
Kamerkoor Side Table Singers, Projectkoor Kolderveen, Appelscha/Oosterwolde.

Buitenlandse optredens waren er in België, Duitsland, Polen, Italië, Tsjechië, Engeland, Frankrijk, Bulgarije, Oostenrijk en Hongarije. Buiten Europa in Gambia en Florida (Miami). Hier begeleidde ze o.a. de bekende Amerikaanse sopraan Kathleen Wilson. In april 2011 speelde ze op het hoofdorgel van de St. Pieter in Rome, waar ze in een H. Mis het mannenkoor Dutch Travel Choir begeleidde. Naast koorbegeleiding concerteerde ze ook met orgelwerken.
Ook maakt zij deel uit van een landelijke vaste jury, waar ze als jurylid koren beoordeelt op een jaarlijks terugkerend concours. Aan de hand van beoordelingen op kwaliteit, zuiverheid, opvatting/uitvoering etc. rapporteert en adviseert zij samen met andere juryleden aan de dirigenten en besturen van vele koren.